Volledig scherm
Joey Grochal © Lex De Meester

Eerste remise voor schaker Joey Grochal

VLISSINGEN - Na vier overwinningen en een nederlaag heeft Joey Grochal uit Goes in de zesde ronde van het HZ-schaaktoernooi remise gespeeld tegen landgenoot Casper Schoppen.

Joey Grochal kent tot nu toe een verdienstelijk HZ-schaaktoernooi. Of zoals hij het zelf zegt: ,,Het gaat oké.’’ De schaker uit Goes, Zeeuws kampioen en de hoogst geplaatste Zeeuw in Vlissingen, staat na zes partijen op 4.5 punten en verloor nog maar één keer. Dat gebeurde tegen de Chinese grootmeester Chongsheng Zen, geen schande dus.

Twee schakers gaan na zes ronden aan de leiding. Sandro Mareco en Yunguo Wan hebben een score van 5.5 punten. Daarna volgen tien schakers met vijf punten.

Daar zit onder andere de Nederlandse grootmeester Jorden van Foreest bij. Hij moest tot nu toe een nederlaag incasseren. Grochal staat op de 25ste plaats in het klassement.

Zaterdag is de laatste dag van het internationale schaaktoernooi.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kloosterboer bouwt volautomatische containerterminal voor bananen Chiquita
  PREMIUM
  video

  Klooster­boer bouwt volautoma­ti­sche container­ter­mi­nal voor bananen Chiquita

  NIEUWDORP - Logistiek bedrijf Kloosterboer investeert tientallen miljoenen euro’s in een volautomatische terminal die koelcontainers met Chiquita-bananen kan afhandelen. De terminal, die begin volgend jaar operationeel moet zijn, kan per jaar 100.000 containers verwerken. Ook kan deze investering de opmaat zijn voor een grotere containerterminal die dan wel verlenging van de kade aan de Bijleveldhaven vergt. Havenbedrijf North Sea Port doet daar onderzoek naar.

poll

Laat de mol met rust

Laat de mol met rust

 • Eens (45%)
 • Oneens (55%)
93 stemmen