Volledig scherm
© Wikipedia.org

Eerste puntverlies Orion na slijtageslag

VLISSINGEN - De handballers van Delta Sport konden zondag in eigen huis niet voor stunt zorgen tegen koploper Quintus en leden een 28-18- nederlaag. Orion bleef op bezoek bij SOS Kwieksport steken op een 21-21- gelijkspel. Daarmee was het eerste puntverlies van het seizoen een feit voor de promovendus uit Heinkenszand. De vrouwen van EMM/Olympus verloren met 21-19 op bezoek bij Oktopus.

Mannen. Hoofdklasse.
SOS Kwieksport – SV Orion, 21-21: In Den Haag moest Orion een fysieke slijtageslag ondergaan, waarbij de ploeg van Jos Aertssen niet ongeschonden uit strijd kwam.

Na een 9-8- achterstand halverwege mistte Orion in de slotseconden van de wedstrijd de uitgelezen kans om alsnog de volle winst te pakken. Ron van Dalen mistte dertig seconden voor het einde een vrije worp, waarna ook de rebound niet besteed was aan Marc Dorst. Keepers Remco Potter en René Hooijschuur bewezen hun waarde door beiden twee penalty’s te stoppen.

,,Dit had niet gehoeven, maar het had twee kanten op kunnen vallen vandaag. Zonde van het puntverlies, maar vooral ook van de blessures”, concludeerde Aertssen. Orion mistte topscoorder Arno Riemens al wegens knieproblemen en zag zaterdagavond in Den Haag een vijftal spelers geblesseerd uitvallen.

Scores SV Orion: Ron van Dalen 9, Guy Peters 7, Mischa Dorst 2, Michiel Schuijs, Jerry Aertssen en Jean-Marie Toubiana 1.

HV Delta Sport – HV Quintus 3, 18-28: Een ingecalculeerde nederlaag voor Delta Sport tegen koploper Quintus. ,,Geen schande, we hebben een verdienstelijke wedstrijd gespeeld”, aldus trainer John Jansen, die tevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg.

Halverwege leidden de bezoekers met 13-7. Met een offensieve dekking wist Delta Sport de makkelijk scorende bezoekers onder dertig goals te houden. ,,Zelf hebben we alleen iets te weinig gescoord, maar zij hadden een fenomenale keeper op doel staan”, prees Jansen de goalie van Quintus..

Volgende week moet de ploeg uit Zierikzee op bezoek bij hekkensluiter Celeritas. ,,Dan gaat het seizoen voor ons pas echt beginnen.”

Scores HV Delta Sport: Kevin Meulmeester 6, Koen de Bruijn 4, Thijs van Splunder 3, Bart Koetje 2, Brendan Meulmeester, Sebastiaan Hoftijzer en Ruben Bos 1.

Vrouwen. Eerste klasse
ESZV Oktopus – EMM/Olympus, 21-19
: Op bezoek in Eindhoven leed EMM/Olympus een onnodige nederlaag tegen middenmoter Oktopus. Na een 10-9 ruststand trokken de Brabanders met 21-19 aan het langste eind.

,,We waren slordig, misten te veel kansen en waren te beperkt in de personele bezetting”, analyseerde trainer Ron de Waal de nederlaag. De Walcherse vrouwen staan na zes wedstrijden op vier punten.

Scores EMM/Olympus: Marieke Riemens 7, Demi van Strydonck 6, Lisanne Heijens 3, Suzanna 2, Lynn Laarakker 1.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.