Volledig scherm
© Koen Suyk

Duivenliefhebbers halen 14.000 euro op

ARNEMUIDEN/SLUISKIL - De Zeeuwse duivenliefhebbers hebben ruim 14.000 euro opgehaald de tweejaarlijkse veilingen gehouden van jonge duiven en bonnen voor 2018.

De veilingen vonden plaats in de clublokalen te Arnemuiden en Sluiskil. De opbrengst van de elfde editie van dit evenement gaat naar drie goede doelen: de Stichting Vakantiehuis Thuredrith/CJV Kamp Renesse, de Stichting Jayden te Goes en de Stichting Bas te Zierikzee. De cheques zullen worden uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de organisaties op de Zeeuwse duivensport Manifestatie op 18 november te ’s-Heerenhoek.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”