Volledig scherm
Brent de Ruiter won zijn eerste Europese YET-finale. © Ruben Oreel

Driedubbel succes voor Brent de Ruiter

MIDDELBURG - Brent de Ruiter heeft de grote finale van de Youth European Tour (YET) in de categorie jongen onder-19 jaar gewonnen. In dezelfde week nog tekende de 17-jarige Middelburger voor een nieuwe persoonlijk puntenrecord en wist hij zich tot Zeeuws kampioen bij de senioren te kronen.

Het was voor 17-jarige Middelburger de eerste keer dat hij een YET-finale wist te winnen. Na een stroef begin in de kwalificatieronde kon hij zich met een paar hoge games toch nog in de top-4 spelen. Na twee games bleef hij over met Marcus Christensen uit Denemarken, net als in de singles finales tijdens het afgelopen Europese Kampioenschap in Aalborg. De Ruiter won de eerste game, maar in de tweede game leek het er lang op dat Christensen een derde game zou afdwingen. Een split bracht daar verandering in. Met een strike en een "9" wist hij de winst naar zich toe te trekken.

De Ruiter verkeert sowieso in een blakende vorm, want op Hemelvaartsdag gooide hij al een nieuw persoonlijk record over drie games: 812 (268-276-268). Dat leverde hem een nieuwe NBF-oorkonde op.

Zeeuwse Kampioenschappen

Ook tijdens de Zeeuwse kampioenschappen, afgelopen zondag in Tholen, was er succes voor De Ruiter. Daar kroonde hij zich tot Zeeuws kampioen bij de senioren in de A-klasse. De Middelburger bleef nummer 2 Stephan Vrijenhoek met 91 pins voor. Jelle Groen werd derde. Bij de vrouwen kroonde Antoinette Gijzel zich tot Zeeuws kampioen.

Van 24 juni t/m 1 juli vindt in Dekker Zoetermeer de Dag der Kampioenen 2018 plaats. De verschillende kampioenen van het afgelopen seizoen zullen het dan tegen elkaar opnemen wie de kampioen der kampioenen zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (42%)
  • Oneens (58%)
1125 stemmen