Volledig scherm
Joey de Kok.

Driebander De Kok is door een bestuurlijke blunder WK-plek kwijt

LEWEDORP - Als gevolg van een kapitale bestuurlijke blunder van de sectie driebanden van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond is de 19-jarige Joey de Kok zijn toegezegde plaats op het WK in Egypte kwijt.

De Kok: "Ik ben verschrikkelijk teleurgesteld. Tot twee keer toe is er toegezegd dat ik zou mogen. Toen ik achtste werd op het EK in Murcia en na het ingelaste NK, dat ik won. Ik begrijp niet hoe bestuurders zo kunnen falen.''

Paul Brekelmans, secretaris van de sectie driebanden en boodschapper van dienst, erkent dat de fout bij het bestuur ligt. "Voorzitter Benny Deegens, tevens voorzitter van de CEB (Europese bond), kende de reglementen van de wereldbond niet helemaal en heeft zich daarmee verkeken op de situatie'', vertelt Brekelmans.

"De Kok werd in Spanje achtste, maar omdat er twee Duitsers bij de eerste acht zaten en maar zes landen één speler mochten uitzenden, hebben wij gerekend dat Joey als zevende was geplaatst. Omdat de kampioen automatisch was geplaatst, gingen we uit van het feit dat hij zesde Europeaan zou zijn.''

"Dat blijkt nu onjuist'', vervolgt Brekelmans. "Het kampioensland, in dit geval Spanje, mag twee spelers uitzenden en derhalve valt De Kok af. We zoeken samen met Joey en zijn familie naar compensatie voor deze fout."

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.