Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Dressuur: Michelle Eversdijk debuteert uitstekend in Hippisch Centrum De Kroo

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Michelle Eversdijk debuteerde zaterdag met de vosmerrie Hilana in de in handicap verreden klasse L uitstekend. De amazone uit Kapelle stuurde met veel takt, cadans en lichaamsgebruik door de arena van het Hippisch Centrum De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland naar de overwinning met de score van 69,66 procent.

Michelle Eversdijk: ,,Hier ben ik erg blij mee. Hilana is een fijn meewerkend paard. Bij het los rijden gaf ze mij al een fijn gevoel. Ook in de ring bleef ze er aan trekken. Het is een paard met veel potentie. Maar ze is pas vier. Moet nog sterker worden. Dus ga ik niets forceren.’’

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.