Volledig scherm
Dirk Boehlé (links) © Ruben Oreel

Dirk Boehlé keert terug op het internationale podium

YANTAMY - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst en zijn partner Steven van de Velde komen weer in actie op de Europese tour. Het duo plaatste zich donderdag voor het hoofdtoernooi in het Russische Yantarny.

Het duo versloeg in de eerste kwalificatieronde een Tsjechisch duo met 2-0 (21-14, 21-14). In de tweede ronde werd een Russisch tweetal met (22-20, 24-22). ,,Vooral de Russen waren een erg sterk team”, zei Boehlé na afloop. ,,We zijn erg blij met deze overwinning.”

De kwalificatie betekent voor de beachvolleyballers hun rentree op het mondiale podium. Hulstenaar Boehlé kende de afgelopen jaren veel tegenslagen. De hereniging met Van der Velde in mei leverde direct nationale successen op, maar kwalificatie voor een internationaal event bleef nog uit. 

  1. Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    HEERENVEEN – Het contrast tussen de zomerse voorbereidingen van de Middelburgse marathonschaatsers Niels en Erwin Mesu kan bijna niet groter. Niels (25) kon hard trainen en voelde zich almaar beter worden. ,,Ik ben misschien wel sterker dan ooit.” Zijn drie jaar oudere broer kende een gemankeerde aanloop naar het seizoen, dat zaterdag begint. Door een elleboogbreuk was hij vier maanden aan het sukkelen. ,,Ik kon pas 1 september aan mijn opbouw beginnen.”