Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Boehlé in actie. © Ruben Oreel

Dirk Boehlé heeft grootse plannen

VLISSINGEN - Beachvolleyballer Dirk Boehlé komt deze week, als de nieuwe wereldranglijst uitkomt, voor het eerst de top vijftig binnen.

De Hulstenaar, die samenspeelt met Steven van de Velde, dankt die progressie - nu staat hij nog 53ste - aan een vijfde plaats bij het driesterren World Tour-toernooi in Luzern. ,,Het gaat internationaal steeds beter”, zei de Zeeuws-Vlaming na zijn optreden in Zwitserland. ,,Inmiddels denk ik dat we van iedereen kunnen winnen.”

Quote

Kwartfina­le­plek­ken moeten dan geen uitschie­ters meer worden, we moeten standaard naar de laatste acht.

Dirk Boehlé

Boehlé (25) en Van de Velde (23) hebben grootste plannen. De twee gezworen vrienden hebben al jaren het idee dat er muziek in hun samenwerking zit. Nu – na een moeilijke onderbreking in 2016 vanwege een veroordeling en een gevangenisstraf voor Van de Velde – is die ook buiten de landsgrenzen te horen. In oktober, bij hun debuut op de World Tour in het Chinese Qinzhou, haalden ze meteen de kwartfinales. En afgelopen zaterdag evenaarden ze die prestatie in Luzern.

,,Er zat wel een duidelijk verschil tussen die twee kwartfinales”, weet Boehlé. ,,In China waren we in die laatste wedstrijd nog behoorlijk kansloos. Zaterdag waren we daarentegen heel dicht bij een overwinning. We kregen zelfs een matchpoint.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (42%)
  • Oneens (58%)
1197 stemmen