Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Boehlé in actie. © Ruben Oreel

Dirk Boehlé heeft grootse plannen

VLISSINGEN - Beachvolleyballer Dirk Boehlé komt deze week, als de nieuwe wereldranglijst uitkomt, voor het eerst de top vijftig binnen.

De Hulstenaar, die samenspeelt met Steven van de Velde, dankt die progressie - nu staat hij nog 53ste - aan een vijfde plaats bij het driesterren World Tour-toernooi in Luzern. ,,Het gaat internationaal steeds beter”, zei de Zeeuws-Vlaming na zijn optreden in Zwitserland. ,,Inmiddels denk ik dat we van iedereen kunnen winnen.”

Quote

Kwartfina­le­plek­ken moeten dan geen uitschie­ters meer worden, we moeten standaard naar de laatste acht.

Dirk Boehlé

Boehlé (25) en Van de Velde (23) hebben grootste plannen. De twee gezworen vrienden hebben al jaren het idee dat er muziek in hun samenwerking zit. Nu – na een moeilijke onderbreking in 2016 vanwege een veroordeling en een gevangenisstraf voor Van de Velde – is die ook buiten de landsgrenzen te horen. In oktober, bij hun debuut op de World Tour in het Chinese Qinzhou, haalden ze meteen de kwartfinales. En afgelopen zaterdag evenaarden ze die prestatie in Luzern.

,,Er zat wel een duidelijk verschil tussen die twee kwartfinales”, weet Boehlé. ,,In China waren we in die laatste wedstrijd nog behoorlijk kansloos. Zaterdag waren we daarentegen heel dicht bij een overwinning. We kregen zelfs een matchpoint.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan Brouwerseiland 'heel eng' voor surfcentrum

    Plan Brouwersei­land 'heel eng' voor surfcen­trum

    SCHARENDIJKE - Uwe Jendrusch en Pieternel van der Linde vieren dit jaar dat hun bedrijf, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, een kwart eeuw bestaat. Een heuglijk feit, vinden ze. Maar ze kijken ook met enige vrees naar de toekomst: áls Brouwerseiland er komt, met luxueuze woningbouw aan de westkant van het surfgebied, zal dat grote gevolgen voor hem hebben. ,,Het is heel eng”, vindt Van der Linde. ,,Het gaat de hele watersport hier beïnvloeden.”