Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Den Dekker en Exellent tonen zich in Westdorpe gouden duo

WESTDORPE - Dressuuramazone Lisette den Dekker en de ruin Exellent waren zondag in de in handicap gereden klasse Z in het Hippisch Centrum Midden Zeeuws-Vlaanderen in Westdorpe goed op dreef.

Den Dekker stuurde de mooi bergopwaarts galopperende en in de uitgestrekte gangen excellerende United zoon in beide proeven naar de overwinning (64,41 en 64,26%). ,,Exellent gaf mij een goed gevoel'', vertelde de amazone uit Kloosterzande na afloop. "Vooral in de overgangen van de galop begint hij het spelletje beter te begrijpen. Daarin maakt hij veel progressie.''

De Koewachtse Jorien Muilwijk heeft met de ruin Esteban de opgaande lijn te pakken. Muilwijk stuurde de mooi in balans en los door het lijf bewegende Rubiquil zoon tweemaal op rij naar de tweede stek op het ereschavot (62,79 en 64,26%).

Sibyle Burm (Hulst) stuurde in de klasse M de mooi bergopwaarts, attent dravende en mooi in balans door de baan gaande merrie Ginger twee keer op rij naar de eerste plaats (64,16 en 68,16 procent). Petra Verschuren uit Hoek eiste met de veel front en uitstraling tonende merrie Golden Girl de tweede plaats op (60,83 en 67,00%).

In L2 liep Michelle Snel uit Westdorpe met de ruin Chippendale naar twee afgetekende zeges (72,16 en 66,00%).