Volledig scherm
Beeld van de wedstrijd tussen SV Orion en Delta Sport.

Delta Sport wint in hard spektakelstuk van Orion (video)

HEINKENSZAND - Het moest een visitekaartje voor het Zeeuwse handbal worden en dat werd het ook: in Heinkenszand versloeg Delta Sport na zestig bloedstollende minuten SV Orion met 26-24.

De twee Zeeuwse hoofdklassers schotelden het massaal toegestroomde publiek een hard spektakel voor met een zeer spannend scoreverloop. Via Kevin Meulmeester kwamen de bezoekers op 0-1, maar de beginfase was duidelijk voor Orion: 4-1. Delta Sport wist het gat op 7-7 te dichten, maar verloor vijf minuten voor de rust z'n beste man tot dan toe.

Kevin Meulmeester incasseerde zijn derde tijdstraf en kon de douches vroegtijdig opzoeken.

Halverwege stond er een terechte 10-10 op het scorebord.Het zal gedonderd hebben in de kleedkamer bij Orion, dat zich bij vlagen liet aftroeven door het jonge en brutaal spelende Delta Sport.

Aan het begin van de tweede helft zag de thuisploeg sterkhouder Guy Peters na zijn derde tijdstraf richting de kleedkamer vertrekken. Desondanks kwam Orion tijdelijk beter in z'n spel en liepen 'de groenen' uit naar een voorsprong van 16-12. De bezoekers toonden opnieuw veerkracht en wisten voor de tweede keer in de wedstrijd een achterstand van vier doelpunten te repareren: 19-19.

Een bloedstollende slotfase volgde. Opgezweept door het meegereisde uitpubliek, dat het thuispubliek bij vlagen wist te overstemmen, namen de 'jonge honden' van Delta Sport het initiatief qua scores. Het leverde enerverende slotminuten op, waarin de bezoekers het hoofd koel hielden en Koen de Bruijn de bevrijdende 26-24 binnen schoot.

De matchwinnaar sprak na afloop over de wedstrijd van het jaar: ,,Vandaag konden we als team 200 procent geven in het hol van de leeuw. Er stond veel spanning op, maar dat pakte goed uit."

Orion-coach Jos Aertssen zag zijn ploeg 'op het verkeerde moment de slechtste wedstrijd van het seizoen' spelen. ,,Iedereen was het even kwijt bij ons. Delta Sport speelde goed en hard, daar zijn wij toch een beetje van geschrokken. Het is een deceptie, maar als dit onze ondergrens is, kan ik er mee leven. De focus moet nu weer op de komende wedstrijden tegen Helius en Hellas."

,,Hier hebben we naartoe geleefd", gaf Delta Sport-trainer John Jansen met een brede glimlach toe. ,,De wedstrijd verliep zoals ik had gehoopt dat het zou lopen. Bovendien hebben we tot twee keer toe knap een achterstand gerepareerd. Als we dit iedere week op kunnen brengen, kan het nog leuk worden. Maar ik weet niet of je dat mag verwachten van zo'n jonge ploeg."

Scores SV Orion: Ron van Dalen 6, Arno Riemens, Mischa Dorst en Michiel Schuijs 4, Jean-Marie Toubiana 3, Guy Peters 2, Joey Aertssen 1.

Scores HV Delta Sport: Thijs van Splunder 8, Koen de Bruijn 7, Tim Vleeshouwer 4, Kevin Meulmeester 3, Rowan Boers 2, Brendan Meulmeester en Ruben Bos 1.

Volledig scherm
Het ging er soms stevig aan toe tijdens de handbalderby in de hoofdklasse tussen Orion (groene shirts) en Delta Sport. © Johan van der Heijden