Volledig scherm
Alain de Smit: "Meestal kan ik niet meer dan volgen door de pijn in mijn knie." © Peter Nicolai

De Smit vreest door blessure voor einde van zijn carrière

IJZENDIJKE - Alain de Smit is er klaar mee. De 19-jarige wielrenner sukkelt al ruim twee jaar met een hardnekkige knieblessure en heeft alles geprobeerd om weer pijnvrij te kunnen fietsen. Hoewel hij de hoop nog niet helemaal heeft opgegeven, hangt de inwoner van IJzendijke zijn racefiets voorlopig aan de haak.

Na een uitstekend eerste seizoen bij de junioren hakte Alain de Smit eind 2013 de knoop door. Hij zou de komende jaren alles op het wielrennen zetten in de hoop om ooit de overstap naar de profs te maken. De Smit liet er geen gras over groeien. Hij stopte tijdelijk met studeren en ging tijdens de winterperiode enkele dagen in de week in een bakkerijfabriek in België werken.

De rest van zijn tijd bracht hij voornamelijk op de fiets door. „Ik reed een goed seizoen als eerstejaars junior. Bovendien had ik het gevoel dat ik nog veel progressie kon boeken. Ik besloot daarom om me voortaan volledig op het wielrennen te focussen”, legt hij uit.

In 2014 ging het echter mis tijdens de Ronde van Woensdrecht. „Toen kreeg ik voor het eerst last van mijn linkerknie. Die blessure is helaas nooit meer weggegaan.”

Lees zaterdag meer over Alain de Smit in de papieren editie.