Volledig scherm
© ANP

De Schelde kan weer vissen uit goedgevulde kweekvijver

TERNEUZEN - De zwem- en waterpoloclub De Schelde zat jarenlang verlegen om een lichting goede waterpoloërs, geraakte in een neerwaartse spiraal, degradeerde uit de bondsklasse naar het districtsniveau en slechts incidenteel brak er nog een jeugdspeler door. Maar er gloort weer hoop, want er staat een nieuwe lichting talentvolle waterpoloërs te trappelen.

"We moeten veertien jaar terug in de tijd om een dergelijke jonge talentvolle groep waterpoloërs tegen te komen binnen onze vereniging”, vertelt trainer/speler Bas Wesdorp tijdens een drukbezochte trainingsavond in het zwembad Vliegende Vaart, kijkend naar de huidige tweede selectie in training.

Tien jeugdspelers vormen nu de basis van het tweede team van De Schelde. Vorig jaar speelden ze nog bij de B-jeugd (tot zeventien jaar) in de eerste klasse, waarin ze een fraaie tweede plaats achter de combinatie De Vennen/De Warande behaalden. Nu zijn zij de hoop van de waterpoloclub uit Terneuzen.

Wesdorp ziet het als zijn belangrijkste taak om de groep bij elkaar te houden, want dan heeft het meerjarenplan zijn nut bewezen. De ploeg is momenteel middenmoter in de tweede klasse. "Het zijn eigenlijk allemaal goede zwemmers. Bij het eerste team zijn ze er zelfs jaloers op.”

Lees in de papieren editie van de PZC van donderdag, digitaal of via Blendle het volledige verhaal over het talentvolle tweede team van De Schelde.