Volledig scherm
Thijs de Lange met de rode leiderstrui in de Wattmeister Challenge. © www.topcompetitie.nu

De Lange loopt stagecontract bij Katusha net mis

AMSTERDAM – Thijs de Lange is er net niet in geslaagd om de tweede editie van de Wattmeister Challenge op zijn naam te schrijven, waaraan een stagecontract bij WorldTour-ploeg Katusha-Alpecin vastzat. De uit Kattendijke afkomstige renner (23) brak in de finaleronde in het Velodrome in Amsterdam net iets eerder dan Kenny Nijssen uit Haarlem.

Er gingen meerdere voorrondes vooraf aan de finale van de Wattmeister Challenge. De tien renners die in de voorrondes het hoogste wattage per kilogram hadden weggetrapt, mochten meedoen aan de finaleronde. Omdat twee renners te kampen hadden met ziekte, telde de finale maar acht in plaats van tien deelnemers.

De Lange had in de voorrondes met 6,12 Watt per kilogram lichaamsgewicht de hoogste score genoteerd en ging daarom als favoriet de finale in. De renner van Metec-TKH bewees afgelopen week in de Tacx Klimtijdrit in Vaals bovendien in goeden doen te zijn. Achter zijn ploeggenoot Jasper de Laat werd hij verdienstelijk tweede.

In de finale van de Wattmeister Challenge werden alle scores van de voorrondes weer op nul gezet. Het wattage dat de acht finalisten weg moesten trappen in de finale, werd elke ronde opgevoerd. Lichtgewichten De Lange (55,8 kilogram) en Nijssen (52,5 kilogram) hielden het het langst vol.

Na een uur en een kwartier brak De Lange uiteindelijk als eerst van het duo. Nijssen, die zich als vierde voor de finale had gekwalificeerd, trapte in het laatste blok 336 Watt weg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Planbureau slaat terug na blunder energierekening: verkeerde cijfers geen probleem

    Planbureau slaat terug na blunder energiere­ke­ning: verkeerde cijfers geen probleem

    Dat er bij de doorrekening van de klimaatplannen is uitgegaan van achterhaalde cijfers, is geen probleem. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verklaring op de website. Volgens de rekenmeesters maken de foute gegevens op de lange termijn tot 2030 nauwelijks verschil. Er wordt dan ook vastgehouden aan de oude energiecijfers voor de ramingen, zodat er geen 'verwarring en onrust’ ontstaat.

poll

Ik heb nog geen flauw idee op wie ik ga stemmen

Ik heb nog geen flauw idee op wie ik ga stemmen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
173 stemmen