Volledig scherm
Joey de Kok.

De Kok behoudt titel en ticket naar WK driebanden in Egypte

OESTGEEST - Joey de Kok uit Lewedorp heeft zijn nationale titel in het driebanden voor junioren geprolongeerd.

In een bloedstollende - Zeeuwse - finale versloeg hij afgelopen weekeinde Michael Vink uit Groede. Voor de kampioen lag een ticket voor het wereldkampioenschap klaar, dat in december wordt gehouden in Hurghada in Egypte.

WK

Regerend Nederlands kampioen De Kok had zich na het EK in Murcia al geplaatst voor dat WK, maar de KNBB vond het een goed idee om nog een extra NK in te lassen waarin enkele nieuwkomers werden ingeschreven.

"Het had mij zomaar mijn toegezegde plaats op het WK kunnen kosten", wist De Kok. "Blij was ik hier niet mee, maar dankzij mijn overwinning kwam alles toch nog goed."

Eerste divisie

Aan motivatie om hogerop te komen ontbreekt het niet bij de Kok. "Ik werkte in ploegen, maar dat belemmerde mijn ontwikkeling. Ik kreeg wel medewerking van mijn baas, maar het was niet te doen. Nu begin ik 's morgens om 6.00 uur en ben ik na de middag vrij. Dan kan ik lekker trainen. Doordat ik wekelijks in Oosterhout eerste divisie en in België speel, en nog regelmatig begeleiding krijg van Jean Paul de Bruijn, word ik beter. En dat is wat ik wil."

Voor Vink waren de druiven zuur. "Pas toen ik maandag wakker werd, drong het goed tot me door. Ik was er zo dichtbij. Ik weet dat ik hem had kunnen pakken, maar heb het niet gedaan. Joey is de verdiende winnaar. Ik heb kansen genoeg gehad, maar die niet benut. Eigen schuld dus. Ik weet nu dat ik er nog meer voor moet doen. Ik wil volgend jaar naar het EK en daar ga ik voor."