Volledig scherm
Jean-Paul de Bruijn © Izaäk Verkeste

De Bruijn lijkt het even kwijt op wereldbekertoernooien

EL GOUNA - Weer slaagde Jean Paul de Bruijn er niet in op eigen kracht het hoofdtoernooi om een wereldbeker te halen. Sinds vorig jaar in Luxor, ook in Egypte, lukte hem dat niet meer.

In Egypte werd hij weliswaar tweede in zijn poule, maar met 1.424 gemiddeld behoorde hij niet tot de besten en was daardoor uitgeschakeld. De Hulstenaar trof het niet. In zijn eerste partij liep hij tegen een muur genaamd Javier Palazon uit Spanje.

Die begon met 6 en in derde beurt 16, en met nog eens 6 werd de achterstand hopeloos: 6-28. In tien beurten was het gedaan: 7-40. Zijn tweede partij tegen de Koreaan Jae-Guen Kim ging wel gewonnen (40-21 in 23 beurten), maar het verdict viel kort erna toen Palazon ook Kim versloeg.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”