Volledig scherm
Jean-Paul de Bruijn. © Izaäk Verkeste

De Bruijn dankzij twee zeges naar laatste kwalificatieronde in Egypte

EL GOUNA - Jean Paul de Bruijn is goed begonnen aan de laatste wereldbeker van dit kalenderjaar. In het Egyptische El Gouna overleefde de Hulstenaar de pré-kwalificatie. De Bruijn kwam dinsdag twee keer in actie en won beide partijen.

 Eerst moest de Nederlandse Thérèse Klompenhouwer, na een moeizaam begin maar een uitstekend slot, het onderspit delven (30-26 in 18 beurten). Daarna versloeg hij de Koreaan Chang-Hoon Seo. De Bruijn kende een bliksemstart, toen hij na een serie van twaalf en slechts zes beurten al op twintig punten stond. Daarna zakte hij iets weg, maar de zege kwam niet meer in gevaar: 30-21 in zestien beurten. Daarmee plaatste hij zich voor de laatste kwalificatieronde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan Brouwerseiland 'heel eng' voor surfcentrum

    Plan Brouwersei­land 'heel eng' voor surfcen­trum

    SCHARENDIJKE - Uwe Jendrusch en Pieternel van der Linde vieren dit jaar dat hun bedrijf, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, een kwart eeuw bestaat. Een heuglijk feit, vinden ze. Maar ze kijken ook met enige vrees naar de toekomst: áls Brouwerseiland er komt, met luxueuze woningbouw aan de westkant van het surfgebied, zal dat grote gevolgen voor hem hebben. ,,Het is heel eng”, vindt Van der Linde. ,,Het gaat de hele watersport hier beïnvloeden.”