Volledig scherm
Jean-Paul de Bruijn. © Izaäk Verkeste

De Bruijn dankzij twee zeges naar laatste kwalificatieronde in Egypte

EL GOUNA - Jean Paul de Bruijn is goed begonnen aan de laatste wereldbeker van dit kalenderjaar. In het Egyptische El Gouna overleefde de Hulstenaar de pré-kwalificatie. De Bruijn kwam dinsdag twee keer in actie en won beide partijen.

 Eerst moest de Nederlandse Thérèse Klompenhouwer, na een moeizaam begin maar een uitstekend slot, het onderspit delven (30-26 in 18 beurten). Daarna versloeg hij de Koreaan Chang-Hoon Seo. De Bruijn kende een bliksemstart, toen hij na een serie van twaalf en slechts zes beurten al op twintig punten stond. Daarna zakte hij iets weg, maar de zege kwam niet meer in gevaar: 30-21 in zestien beurten. Daarmee plaatste hij zich voor de laatste kwalificatieronde.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”