Volledig scherm
Zoe de Booij. © Lex de Meester

De Booij geniet van optreden met Wodan bij Dressuurcup der Lage Landen

KIELDRECHT - Zoe de Booij uit Axel was in het Belgische Kieldrecht de beste in de finale van de Flanders Dressuurcup der Lage Landen. In de Prix St. Georges Kür op muziek danste ze met de ruin Wodan onder het zadel naar een score van 73,800 procent.

In het overall klassement van deze internationale competitie voor ruiters tot 25 jaar eindigde de combinatie als tweede, achter Lisanne Zoutendijk uit Sint Willebrord. Die werd met de ruin Kostendrukkers Ringo Star in de finale van de Kür tweede (73,650%).

"Hier ben ik erg blij mee. Wodan liep superfijn", zei De Booij. "Hij maakte eigenlijk geen fouten. Het geeft een fantastisch gevoel om de competitie zo af te sluiten."

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.