Volledig scherm
© Photo News

De Baets schrijft 70ste wielerronde in Nieuw-Namen op zijn naam

NIEUW-NAMEN - Kristof De Baets is de winnaar geworden van de Waod-koers in het Zeeuws-Vlaamse Nieuw-Namen. De wielrenner uit Eeklo hield Roy Guequierre (Tholen) tijdens de zeventigste editie van de wielerronde net achter zich. De Zeeuw moest het doen met een tweede plaats. Maar het ging niet alleen over de renners die er waren, maar ook over een grote afwezige.

Leontien van Moorsel zou namelijk het startschot verzorgen bij de wielerronde onder de vlag van de Belgische bond Waod. De voormalig olympisch- en wereldkampioene besloot echter ‘vanwege de negatieve berichten omtrent haar persoon’ weg te blijven.

Van Moorsel kwam vorige week opspraak toen een vooraanstaande Nederlandse wielerarts tegenover de Volkskrant een boekje opendeed over het dopinggebruik van Nederlandse wielrenners. Van Moorsel ontkent de aantijgingen.

In Nieuw-Namen zou ze gisteren - behalve het startschot lossen - ook een cheque in ontvangst nemen die ten bate komt aan het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement