Volledig scherm
Davy Gunst. © Johan van der Heijden

Davy Gunst blijft in eindsprint net buiten top 10

BROUWERSDAM - Davy Gunst uit Yerseke heeft zich net niet bij de beste tien kunnen scharen in het Nederlands kampioenschap wielrennen voor beloftes. De Zeeuwse coureur kwam vrijdagavond in de massasprint op de Brouwersdam als elfde over de meet. Alain de Smit uit IJzendijke eindigde net ver achter Gunst op de 24e plaats in de massasprint.

In de 161 kilometer lange wedstrijd kwam er nauwelijks tekening in de strijd. Er waren diverse vluchtpogingen, maar gevaarlijke verschillen ontstonden er niet. In de massasprint gaven de SEG Racing-rijders Fabio Jakobsen (eerste) en Tim Ariesen (tweede) het grote blok van het Rabobank Development Team het nakijken. Gunst kwam als derde Rabo-renner over de meet.

In de wegwedstrijd voor vrouwen kwam Lindy van Anrooij uit Kapelle vrijdag op de 83e plaats over de streep. Ze finishte in een groep van zo’n twintig renster op bijna vijf minuten van winnares Anouska Koster. Zij won een sprint-à-deux van Janneke Ensing. Tien seconden daarachter won Marianne de Vos de sprint van het peloton.

Laatste wedstrijden

Zaterdag worden de laatste twee wedstrijden gereden van het NK op Goeree-Overflakkee. Om 8.30 starten de grote mannen al voor hun NK over 212 kilometer. De Zeeuwse starters zijn de Roompot-renners Antwan Tolhoek, Brian van Goethem, Johnny Hoogerland en Nick van der Lijke. Namens de Belgische formatie Wanty Groupe Gobert start Marco Minnaard. De finish van de profs wordt al rond 13.30 uur verwacht.

Een uur later vertrekken de elites zonder contract. Ook in dat peloton vertrekt een contingent Zeeuwen, zoals Hans Dekkers (IJzendijke), Michaël de Jong (Kortgene), Michiel Jumelet (Bruinisse), Eloy Raas (‘s-Heer Hendrikskinderen), Michel Stroosnijder (Hansweert), Pieter Vette (Heinkenszand) en Ramon Vleugel (Goes). Zij rijden 172 kilometer.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.