Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Dammers PWG verspelen koppositie door Leidse nederlaag

MIDDELBURG - De dammers van PWG 's-Gravenpolder verspeelden zaterdag hun koppositie door een 12-8-nederlaag tegen het Leids Damgenootschap. Middelburg herpakte zich na twee zware nederlagen en deed dankzij een 12-8-zege op SNA 3 afstand van de laatste plaats in de eerste klasse B. PWG 's-Gravenpolder hield zaterdag in Leiden dankzij Niels Roelofsen en Salomon de Jong de twee sterkste spelers van de tegenpartij op een gelijkspel, maar aan de andere borden ging er teveel mis om aanspraak te maken op de winst.

Aart Walraven boekte weliswaar in een aanvalspartij een goede overwinning maar aan drie andere borden ging het mis. Hans Bomgaars verloor door een damcombinatie, captain Kees Rijk ging onderuit in een hekstellingpartij en Jaap Veerhoek vond in een nadelige stand niet de juiste verdediging. De invallers Jeanine van der Horst en Cor Boot hadden de eindstand nog wat kunnen opfleuren maar zij misten beide een goede winstkans.

De Middelburgse damclub speelde in Heerhugowaard een prima wedstrijd en won dan ook verdiend van SNA 3, dat enkele sterke basisspelers miste. Wim Koppejan opende de score door een verrassende damcombinatie en even later vergrootte Piet Nieuwenhuijzen de marge tot vier punten door een goede zege op het tiende bord. Na een nederlaag van Jan Moens, die al vroeg een schijf was kwijtgeraakt, vergrootte Bram Goedhart met zijn eerste zege van het seizoen de voorsprong. Die kwam niet meer in gevaar, want de laatste vier partijen eindigden allemaal in remise.