Volledig scherm
Said Bouzambou © archief Paul ten Hacken

Bouzambou met Oranje tegen Italië en Wit-Rusland op weg naar EK

VLISSINGEN - Saïd Bouzambou neemt het met het Nederlands zaalvoetbalteam op weg naar het EK 2018 in ieder geval op tegen Italië en Wit-Rusland. De derde tegenstander in poule 1 van het kwalificatietoernooi in Wit-Rusland is begin februari bekend.

VLISSINGEN - Saïd Bouzambou neemt het met het Nederlands zaalvoetbalteam op weg naar het EK 2018 in ieder geval op tegen Italië en Wit-Rusland. De derde tegenstander in poule 1 van het kwalificatietoernooi in Wit-Rusland is begin februari bekend.Dan strijden Israël, Georgië, Schotland en Zwitserland in de voorronde om een ticket. Het plaatsingstoernooi voor de Europese eindronde vindt plaats tussen 3 en 12 april 2017. Max Tjaden, sinds deze zomer bondscoach van de Oranjezaalvoetballers, sprak in een persbericht van een loting met perspectief.

Kwalificatietoernooi

,,Wit-Rusland, dat natuurlijk wel thuisvoordeel heeft, ken ik nog van het kwalificatietoernooi voor het EK 2014. Wij wonnen toen met 2-1. Net als Oranje plaatsten zij zich vorig jaar voor de WK-play-offs. Maar zij moesten toen in Rusland hun meerdere erkennen.''

,,Italië is uiteraard een fantastische, maar erg sterke tegenstander'', vervolgde de keuzeheer. ,,We zullen ons optimaal moeten voorbereiden. Werk aan de winkel dus. We willen heel graag naar Slovenië, maar dat gaat niet vanzelf.”

EK

De winnaars van de zeven groepen plaatsen zich voor het EK in Slovenië, dat van 30 januari tot 11 februari 2018 plaatsvindt. De zeven nummers twee plus de beste nummer drie van de zeven poules, gaan door naar de EK-play-offs, die bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd. Deze barragewedstrijden worden gespeeld in september 2017.

Saïd Bouzambou neemt het op 31 oktober en 1 november met Oranje op tegen Servië, de tegenstander in twee vriendschappelijke wedstrijden. De speler van FT Antwerpen is de enige Zeeuwse zaalvoetballer in het keurkorps van Tjaden. In een eerder stadium behoorden Hoessein Bouzambou en Khalid El Hattach ook al tot de Nederlandse selectie, terwijl Tjaden Hicham El Khaddouri al eens uitnodigde voor een stage.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.