Volledig scherm
Mark Boot in actie tijdens een motorcrosswedstrijd. © Camile Schelstraete

Boot en Van de Ketterij: 106 rondes in 3 uur

WEMELDINGE - Het MC Mikkola-team met Mark Boot uit Kamperland en Dailey van de Ketterij uit Vlissingen maakten hun favorietenrol waar tijdens de drie-uren-motorcross van Wemeldinge. Uiteindelijk kwamen er 23 teams aan de start op het circuit aan de Oude Polderweg.

Samen legden Boot en Van de Ketterij 106 ronden af en dat waren er twee meer dan hun naaste concurrenten: Motor 2000 met Stefan Hage uit Goes en zijn pupil Jens Walvoort. Ook Johnny van Eekelen uit Heinkenszand maakte deel uit van dit team.

Derde werd het team van Ovaa Motors met de weer herstelde Jordan Lee van Maaren, Steven Ovaa en Robin de Jonge. Zij moesten al vroeg in de wedstrijd Ovaa missen. Deze kreeg een duwtje en ging letterlijk en figuurlijk kopje onder in een waterplas naast de baan. Daarna weigerde zijn machine elke dienst.

Een geweldige prestatie leverde het jeugdige G&B team van Danny van de Bosse (11) uit Ovezande en zijn maatje Bryan Nelis (12) uit Yerseke. Zij gingen van start in de drie uren omdat de twee uren voor de jeugd niet doorging. Na stug volhouden legden zij beslag op de zesde plaats. Wesley Moerland kwam ten val en werd met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij mocht ’s avonds weer naar huis, maar moet zich bij klachten opnieuw melden.

Uitslagen

Drie uren van Wemeldinge: 1. MC Mikkola (Mark Boot (Kamperland)/Dailey van de Ketterij (Vlissingen) 106 ronden; 2. Motor 2000 (Stefan Hage (Goes), Jens Walvoort (Etten-Leur), Johnny van Eekelen (Heinkensland), 104. 3. Ovaa Motors (Steven Ovaa (Arnemuiden), Jordan Lee van Maaren (Vlissingen), Robin de Jonge (’s-Heer Abtskerke), 103; 4. GP Stainless Factory Racing (Andre Voogd (Ouddorp), Art van ‘t Geloof (Dirksland), Siemon Bezuijen (Ouddorp), 103; 5. MXGP Husqvarna (Mats Leeuwesteijn (Vlissingen), Roy Deurwaarder (Riithem), Jason de Jong (Vlissingen), 100; 6. G&B (Danny van de Bosse (Ovezande), Bryan Nelis (Yerseke), 99; 7. The Clutch Kings (Maicky Bonsel (Kuitaart), Nick Jansen (Ossendrecht), Miquel Kasteleijn (Schijndel), 96; 8. Last Minute (Anko Grinwis (Ouddorp), Nick Grinwis (Ouddorp), Arwin Klink (Goedereede), 94; 9. MDM (Niels Delariviere, Yarno Mathys, Wesley Meiresonne (B), 93; 10. Ambiance Cross-Team (Eduard Hillebrand, Raymon Hillebrand, Wesley Moerland, Ricardo Hout, 92.

 1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.
 2. Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde
  VIDEO

  Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde

  TERNEUZEN – Op de slotdag van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen zwom hij zijn beste race op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58,55 noteerde Noa Eversdijk (DZK) een Zeeuws record voor achttienjarigen en bleef hij slechts 0,06 seconde boven het seniorenrecord van Kevin Hondsmerk. ,,Marcel Kort (oud-trainer DZK) zei bij de junioren al dat ik een hele goede rugslagzwemmer zou zijn, maar ik geloofde dat eigenlijk nooit.”