Volledig scherm
© Thinkstock

Belg profiteert in ATB Wintercup van afwezigheid Mick van Dijke en Erik Boer

ZELZATE - De Zeeuwse winnaars van de eerdere wedstrijden om de ATB Wintercup, Mick van Dijke in Wemeldinge en Erik Boer in Wolphaartsdijk, waren zaterdag niet van de partij in het Belgische Zelzate. De Belg Bart Claeys dacht nu eindelijk te kunnen winnen, maar hij had geen rekening gehouden met zijn landgenoot Vincent Meyvis die zaterdag van start tot finish heerste en deze derde wedstrijd om de Wintercup op zijn naam schreef.

"Dat is nu al de derde maal dit jaar dat ik als tweede eindig'', treurde Claeys. Meyvis heeft zijn wielerloopbaan in feite te danken aan de voormalige Belgische veldrijder Paul Hereijgers, tegenwoordig commentator cyclocross voor de Belgische televisie.

"Die haalde mij al in een vroeg stadium bij een jeugdteam en daar ben ik begonnen met mountainbiken.Dat ging me aardig af en ik wist enkele overwinningen te behalen. Later heb ik nog een uitstapje naar de weg gemaakt, maar ik ben toch weer teruggekeerd in het mountainbiken. Opnieuw behaalde ik verschillende overwinningen'', meldt Meyvis op de sociale media.

Ook bestiert hij samen met Thomas Boeckx een ploeg die zich voornamelijk toelegt op het mountainbiken. De renner uit Halle-Zoersel was zaterdag vanaf de start heer en meester en al leek Bart Claeys een paar maal terug te keren, hij bleef vooruit. ,,Ik heb me tot het uiterste gegeven, maar hoewel het verschil een paar maal minder werd, kon ik hem niet achterhalen'', aldus Claeys. Marijn Vermue uit Nisse eindigde als derde en was daarmee de best geklasseerde Zeeuw.

Bij de 40+ was leider Danny Sleeckx niet aanwezig maar won er een andere Belg, Frederik Devolder. Bij de vrouwen won Mieke de Craene opnieuw.

Senioren: 1. Vincent Meyvis (B), 2. Bart Claeys (B), 3. Marijn Vermue (Nisse), 4. Joey Dedecker (B), 5. Edzard van Ewijk (Wolphaartsdijk), 6. Damy Vader (Middelburg), 7. Nick de Rijke (Hulst), 8. Peter de Braal (Terneuzen), 9. Willem-Jan Koeman (Wissenkerke), 10. Jasper Lauwers (B).

Vrouwen: 1. Mieke de Craene (B), 2. Jana Vyncke (B), 3. Astrid den Herder (Goes), 4. Yva Geluk (Middelburg), 5. Elle van Hoydonck (B).

Veteranen: 1. Frederik Devolder (B), 2. Franky Taelman (B), 3. Dirk Verstraate (Middelburg), 4. Dennis Raadtgever (Kapelle), 5. Sven Standaert (B).

Jeugd. 15/16 jaar: 1. Koen Reijnhout (Wolphaartsdijk). 13/14 jaar: 1. Rowdy Reunis (Hulst). 11/12 jaar: 1. Bart Kastelein (Burgh-Haamstede). 9/10 jaar: 1. Xander van der Cruyssen (B). T/m 8 jaar: 1. Maik Tazelaar (Colijnsplaat).