Volledig scherm
Kyle Doesburg staat op 19 augustus met ASWH tegenover zijn oude club Hoek. © Sjaak van der Salm

Bekerduel ASWH-Hoek wordt vier dagen eerder gespeeld

HOEK - Het duel in de KNVB beker tussen ASWH en Hoek is verplaatst naar zaterdag 19 augustus. De wedstrijd in de tweede voorronde stond in eerste instantie ingepland op woensdag 23 augustus. Het duel wordt op verzoek van ASWH nu enkele dagen eerder al gespeeld. ASWH zou op 19 augustus oefenen tegen Kozakken Boys maar heeft dat duel afgezegd.

Voor Hoek betekent het bekerduel een weerzien met Kyle Doesburg. De aanvaller maakte deze zomer de overstap naar ASWH, dat uitkomt in de derde divisie. Doesburg was in de afgelopen oefenduels al een paar keer trefzeker voor zijn nieuwe club. Dinsdagavond scoorde hij niet in het oefenduel met Halsteren, de ploeg van trainer Ruud Pennings. De oefenwedstrijd eindigde in 1-1. Namens Halsteren verzorgde de Zeeuwse aanvaller Jonathan Constansia in de slotfase de gelijkmaker.

Het bekerduel tussen ASWH en Hoek begint op zaterdag 19 augustus om 15.00 uur.

  1. Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    HEERENVEEN – Het contrast tussen de zomerse voorbereidingen van de Middelburgse marathonschaatsers Niels en Erwin Mesu kan bijna niet groter. Niels (25) kon hard trainen en voelde zich almaar beter worden. ,,Ik ben misschien wel sterker dan ooit.” Zijn drie jaar oudere broer kende een gemankeerde aanloop naar het seizoen, dat zaterdag begint. Door een elleboogbreuk was hij vier maanden aan het sukkelen. ,,Ik kon pas 1 september aan mijn opbouw beginnen.”