Volledig scherm
Dirk Boehlé op archiefbeeld © Ruben Oreel

Beachvolleyballer Boehlé verlengt verblijf op debuuttoernooi

QINZHOU - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst en zijn partner Steven van de Velde hebben hun debuut tijdens een World Tour-toernooi opgeluisterd met een ruime overwinning. Daardoor staan ze nu in de kwartfinale.

Op het drie-sterrentoernooi in het Chinese Qinzhou was het duo met 2-0 in sets te sterk voor het als achtste geplaatste Duitse koppel Thole/Walkenhorst. De setstanden waren 21-15 en 21-19 in het voordeel van de Nederlanders.

In de kwartfinale treffen Boehlé en Van de Velde een Chinees koppel. ,,In een stadion vol Chinese fans, tegen een Chinees duo. Ik kijk ernaar uit'', aldus de Zeeuw, die zich op zijn plek voelt op het toernooi. ,,Het is hier enorm warm en de luchtvochtigheid is heel erg hoog. Maar het is een genot om op dit toneel te kunnen spelen.''

Boehlé en Van de Velde mochten meedoen aan het Chinese toernooi, omdat zij een kwalificatiewedstrijd wonnen. Daarin was het duo in een driesetter te sterk voor de Denen Abell en Thomsen.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”