Volledig scherm
Winnaar Bas Knijff met de schimmelhengst Cassius Clay VDV Z. © Lucien Roelandt

Bas Knijf is Master Jumping Indoor Nieuwland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bas Knijff (Oude Tonge) werd vrijdagavond door de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann gekroond tot Master Jumping Indoor Nieuwland 2018.

Als eerste starter in de vierde ronde stuurde Knijff de veel techniek en vermogen tonende zevenjarige hengst Cassius Clay VDV Z foutloos over de zes inmiddels tot 1.65 meter hoogte opgetrokken hindernissen. Met het mes tussen de tanden ging Arnold Boerekamps (Asten) met de hengst SLI Quapitol op jacht naar de overwinning. Maar op de derde hindernis schopte de Quidam de Revel-nakomeling een paal naar beneden. Waardoor Bas Knijff de arena van het Hippisch Sportcentrum De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland 2.000 euro rijker kon verlaten. Joris van Helmond (Asten), die met de ruin Cornydor in de derde ronde een springfout maakte, eiste het brons op.

Met twee overwinningen en een tweede plaats kon Doron Kuipers (Mijnsheerenland) vrijdag op een voortreffelijk begin van Jumping Indoor Nieuwland terugkijken. Na zijn overwinning in de klasse Z met de ruin Daegon Lalan, flikte Kuipers met de merrie Dickyville in het ZZ andermaal dit kunstje.

Dertien combinaties streden in de barrage om de prijzen. Met een foutloze rit in 33,90 leek het voor Amber Elst (Achtmaal) met de merrie Channel ‘kat in het bakkie'. Maar het venijn zat voor de Brabantse in de staart. Alexander Vincentius (Heesch) stuurde de ruin Caen een fractie sneller over de acht obstakels (33.66).

Het laatste woord was aan Doron Kuipers. Hij toonde zich met de ontketende Quasimodo Z dochter overtuigend de snelste (32.10). Cedric Vanleerberghe (Philippine) eindigde met de ruin Cantinero op een verdienstelijke vijfde plaats (35.02).

Met een foutloze barragerit in de klasse L in 28.93 met de ruin Helvetia Moeders W leek Doron Kuipers zijn derde zege op rij in de wacht te gaan slepen. Maar daar stak laatste starter Danny Willems (Oosteind) met de vosruin Heiniken een stokje voor. Hij vloog met de Spartacus-zoon als een raket in 27.15 over het parcours. Kaylee Heijnen Tholen eindigde met de merrie Corniche QP Z knap als derde (39.01).

Met de overwinning in de klasse B zorgde Mara Klaver (Grijpskerke) met de merrie Ever So Clever op de valreep van de eerste dag nog voor Zeeuws succes. Wilma Salm (Goes) eindigde met de ruin Emilio op de tweede stek.

Uitslagen Jumping Indoor Nieuwland

Masters: 1. Bas Knijf, Cassus Clay VDV Z (Oude Tonge) 4/0; 2. Arnold Boerekamps, SLI Quapitol (Asten) 4/4; 3. Joris van Helmond, Cornydor (Asten).
ZZ klassiek met barrage: 1. Doron Kuipers, Dickyville (Mijnsheerenland) 0/0/32.10; 2. Alexander Vincentius, Caen (Heesch) 0/0/33.68; 3. Amber Elst, Chanel (Achtmaal) 0/0/33.90; 5. Cedric Vanleerberghe, Cantinero (Philippine) 0/0/36.02; 8. Michelle Everse, Eduard (Nieuw- en Sint Joosland) 0/0/36.49.
L twee fasen Speciaal: 1. Danny Willems, Heiniken (Oosteind) 0/0/27.15; 2. Doron Kuipers, Helvitia Moeders W, 0/0/28.39; 3. Kaylre Heijnen, Corniche QP Z (Tholen) 0/0/28.65; 5. Marcelle de Kam, Eternity Diamond (Domburg) 0/0/29.73; 8. Sanne van den Bosch, Daillant B (Yerseke) 0/0/29.87.
B klassiek op stijl: 1. Mara Klaver, Ever so Clever (Grijpskerke) 0/0/73; 2. Wilma Salm, Emilio (Goes) 0/0/73; 3. Julia Titulaer, Neo K Z (Venlo) 0/0/71.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
854 stemmen