Volledig scherm
Laurent Legrand bereidt zich met Oemoemenoe voor op de titelstrijd. © Lex De Meester

Avonturier is weer heel even thuis en speelt meteen om de landstitel

MIDDELBURG - Dat rugbyer Laurent Legrand (26) afgelopen oktober terugkeerde bij Oemoemenoe was misschien wel één van de grootste verrassingen van het voorbije Zeeuwse sportjaar. Voor de Middelburgse ereklasser een enorme opsteker, zeker in de strijd om een plek in de uiteindelijk behaalde kampioenspoule, maar waarschijnlijk zag niemand de transfer aankomen. Ook de hoofdpersoon zelf aanvankelijk niet. ,,Weer bij Oemoemenoe gaan spelen was eigenlijk niet het plan”, zegt hij in alle eerlijkheid.

Voor Legrand was 2017 een prachtig jaar. Met het Belgische Dendermonde, de club waarvoor hij jeugdliefde Oemoemenoe op zijn 21ste verliet, werd hij landskampioen van België. Overigens niet voor de eerste keer. En na het seizoen pakte hij zijn hele hebben en houwen en vloog hij naar de andere kant van de wereld: Nieuw-Zeeland, een rugbyland bij uitstek. Daar ging hij spelen voor Mid Western uit Maungakaramea. Wat betreft de prestaties was het achteraf gezien misschien niet helemaal waarop hij had gehoopt, maar een betere rugbyer werd de Middelburger er zeker.

,,Het was erg lastig. Toen ik aankwam, zat de helft van het seizoen er al op. En die eerste seizoenshelft was niet bepaald goed verlopen. Zeg maar gewoon slecht”, vertelt Legrand over zijn tijd down under. ,,Het seizoen was eigenlijk al helemaal weggegooid voordat ik nog maar een minuut had gespeeld. Gelukkig zijn we na een betere tweede seizoenshelft via de nacompetitie erin gebleven. En gelukkig maakte ik deel uit van de goede fase van het seizoen. Maar ik was er natuurlijk graag op een andere manier binnengekomen.”

Nu staat hij weer zij aan zij met zijn vrienden. Binnen de lijnen bij Oemoemenoe. Samen gaan ze hun uiterste best doen de bescheiden club aan de eerste landstitel uit de clubhistorie te helpen. Zaterdag staat het eerste duel op de rol, uit bij 't Gooi. ,,Maar of dat een reëel doel is? Ik denk eerder een mooie droom’’, tempert Legrand de verwachtingen rond de Walcherse ereklasser. ,,We kunnen echt heel goed rugbyen, hoor. Een aantal weken terug wonnen we nog van ’t Gooi, dat is een echte topclub. Samen met Hilversum hebben zij, denk ik, de meeste kans om kampioen te worden. Maar onze selectie is vrij smal. Wij kunnen niet uit dezelfde vijver vissen als de grote clubs uit het midden van het land. Blessures zijn daarom ons grootste gevaar. Eigenlijk kunnen we niemand missen in deze fase.’’

Laurent Legrand blikt in de PZC van zaterdag 13 januari, de digitale krant en op Blendle terug op zijn reis rond de wereld én vooruit op de titelstrijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Naast school past geen bijbaantje

Naast school past geen bijbaantje

  • Eens (17%)
  • Oneens (83%)
740 stemmen