Volledig scherm
Tim Pleijte. © Lex de Meester

Atletiek: Pleijte zet zegereeks voort

DOORN - Acht dagen na zijn overwinning in de Kustmarathon deed Tim Pleijte weer van zich spreken. De Vlissingse atleet won in Doorn de Devil's Trail over 36 kilometer.

Pleijte is nog steeds in voorbereiding op het WK skyrunning van eind oktober in Portugal en meet zich continu met anderen. Op de Utrechtse Heuvelrug was de 31-jarige Walchenaar weer iedereen te snel af. Hij finishte na 2.33.39 uur en zat een kleine minuut voor de nummer twee.

Meer Zeeuwen

In Doorn waren er nog meer afstanden. Twee daarvan werden ook gewonnen door Zeeuwen. Erwin Adan, afkomstig uit Middelburg, zegevierde op de 16 kilometer lange trail in 1.02.13. Hij passeerde met tien seconden voorsprong de meet. Tim van den Broeke uit Vlissingen kwam als eerste aan na een wedstrijd over 8 kilometer. Zijn eindtijd was 31.38 minuten.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.