Volledig scherm
Arno Riemens. © Johan van der Heijden

Arno Riemens schrijft doelpuntenrecord toe aan team en spelopvatting coach

HEINKENSZAND - Arno Riemens was zondagmiddag de gevierde man in Leiden, waar Orion in de Hoofdklasse C met 32-27 Saturnus versloeg. Exact de helft van de treffers van de promovendus, zestien stuks, kwam op naam van de 27-jarige speler uit Heinkenszand.

De productie van Riemens is geen absoluut record in de Zeeuwse handbalhistorie. Voor dergelijke scores moeten we echter meer dan twintig jaar terug in de tijd, naar de hoogtijdagen van het Zeeuwse handbal. In december 1994 schoot Peter Lefèvre namens Delta Sport nog zeventien keer raak. Dat was in de met 30-23 gewonnen wedstrijd in de tweede divisie tegen het derde team van Aalsmeer.

De 27-jarige Riemens steekt in goede vorm en is misschien wel fitter dan ooit. ,,Vorige seizoenen had ik nog wel eens pijntjes in mijn enkel en duim, maar nu niet.” In de eerste twee wedstrijden van het seizoen trof de Orion-schutter respectievelijk negen en tien keer het doel.

Lees het hele verhaal in de PZC van woensdag 2 november.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.