Volledig scherm
Antwan Tolhoek verraste met zijn elfde plaats in de Dauphiné. Nu mag hij de Tour rijden. © Photo News

Antwan Tolhoek rijdt net als vader de Tour

VLISSINGEN - Antwan Tolhoek (24) debuteert in juli in de Tour de France. De Yersekenaar is donderdag door zijn ploeg LottoNl-Jumbo op ludieke wijze (zie tweet onderaan) naar voren geschoven voor de belangrijkste wielerkoers van het jaar.

Tolhoek, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Nederlandse topformatie, zou aanvankelijk in 2018 de Ronde van Italië rijden, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Na zijn rentree liet hij zich sterk zien in onder meer de Ronde van Californië en het Criterium du Dauphiné, waarin hij bijzonder knap elfde werd.

Dankzij zijn uitverkiezing treedt Antwan Tolhoek in de voetsporen van zijn vader Patrick. Die reed namelijk tweemaal de Tour de France. Dat was in 1989 en 1990.

De kans is groot dat eerdaags ook nog een tweede Zeeuw wordt aangewezen voor de Tour de France. Dat is Marco Minnaard uit Wemeldinge, die uitkomt voor Wanty Groupe Gobert. Hij debuteerde vorig jaar al. In 1990 was het voor het laatst dat er twee Zeeuwen actief waren in de Ronde van Frankrijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (43%)
  • Oneens (57%)
1477 stemmen