Volledig scherm
Voor Anita de Ridder begon haar eerste seizoen in de Korfbal League met een benauwde zege. © mechteld jansen

Anita de Ridder maakt winnend debuut in Korfbal League

KOOG AAN DE ZAAN - Anita de Ridder heeft zaterdagavond een winnend debuut gemaakt in de Korfbal League. De Arnemuidse speelster won in de eerste speelronde van de zaalcompetitie met PKC van KZ/Hiltex. De eindstand was 19-20.

De Ridder kwam afgelopen zomer over van hoofdklasser TOP Arnemuiden. Tijdens de veldcompetitie kreeg ze al veel speelminuten in het team van coach Detlef Elewaut. Maar in Papendrecht draait het maar om één ding: het zaalseizoen. PKC wil de landstitel terug. De nieuwkomer stond tegen KZ/Hiltex de volledige 50 minuten in het veld.

In Noord-Holland stond Anita de Ridder uitgerekend tegenover de enige andere Zeeuwse in de Korfbal League, Naomi Zuidweg. De twee hielden elkaar behoorlijk in de tang. Zuidweg kende weliswaar een betere eerste helft, net als haar teamgenoten. De Middelburgse scoorde eenmaal en droeg bij aan de 14-8-voorsprong bij rust. In de tweede helft overtuigde PKC veel meer. De achterstand werd weggepoetst en mede door één treffer van De Ridder werd er nipt gewonnen. De 19-20 van PKC viel twee seconden voor tijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik fiets liever niet in het donker

Ik fiets liever niet in het donker

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1807 stemmen