Volledig scherm
Oemoemenoe op archiefbeeld. © Miriam Wasterval

Ambitieus Oemoemenoe kan niet weer stunten tegen topploeg

NAARDEN - De rugbyers van Oemoemenoe zijn de kampioenspoule van de ereklasse begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij 't Gooi werd het 34-15.

De Middelburgers koesterden goede herinneringen aan het spelen tegen 't Gooi. Eerder dit seizoen werd de topploeg in eigen huis nog knap te kijk gezet. Maar zaterdag lukte het Oemoemenoe niet opnieuw te stunten.

Dat het een zware klus zou worden in Naarden, wisten de Middelburgers al voordat de wedstrijd begon. Laurent Legrand, in oktober teruggekeerd bij Oemoemenoe, noemde 't Gooi zelfs één van de favorieten voor de landstitel.

De nummer drie van de reguliere competitie liet zaterdag op eigen veld tegen de Zeeuwse nummer vier ook zien dat het mee wil gaan doen om een plek in de finalewedstrijd. Bij rust stond het 24-10, uiteindelijk werd het 34-15.

Voor Oemoemenoe betekende dat op de eerste speeldag van de kampioenspoule meteen een domper. De ploeg is ambitieus en wil een gooi doen naar de titel. Vorig jaar eindigde het nog puntloos onderaan in de titelstrijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
854 stemmen