Volledig scherm

1e klasse C: Veerkrachtig Goes morst punten tegen Marvilde

GOES - Zondag-eersteklasser Goes ziet het gat met Baronie weer groter worden. De equipe van trainer John Karelse kwam tegen Marvilde niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

Goes begon dreigend aan de wedstrijd, maar was erg slordig. Marvilde had slechts twee kansen binnen twee minuten nodig om weg te lopen bij de Bevelandse eersteklasser. Tommy van de Wiel knalde de bal in de 22e minuut in de rechterkruising, nadat de bal na een corner wat bleef hangen, en een minuut later verdubbelde Rick van den Bogaard de marge.

De thuisploeg bleef voor de meeste dreiging zorgen, maar beloonde zichzelf pas na rust met de aansluitingstreffer. Die viel al wel vroeg na de pauze, toen Mart de Kroo Marvilde-keeper Sten Otter kansloos liet.

Diezelfde goalie had in de 76e minuut wel een antwoord op een nieuwe poging van De Kroo, maar tikte de bal voor de voeten van Steve Schalkwijk. De spits pakte het cadeautje niet uit, want knalde de bal van dichtbij op de paal.

Ray Kroon was in de 83e minuut wel trefzeker. De linksbuiten werd vrij voor het doel gezet en faalde niet. Daarmee voorkwam hij een nederlaag en bepaalde hij de eindstand op 2-2. Omdat koploper Baronie met 0-2 won van NEC, bedraagt de achterstand van Goes op de Bredase lijstaanvoerder weer zeven punten. 27 november treffen beide ploegen elkaar.

Goes - Marvilde 2-2 (0-2). 22. Tommy van de Wiel 0-1, 23. Rick van den Bogaard 0-2, 51. Mart de Kroo 1-2, 83. Ray Kroon 2-2. Scheidsrechter: C.W. Bos. Gele kaarten: Gijs Kiebert, Murtaza Nawabi (Marvilde). Aantal toeschouwers: 150.

Goes: Dennis Uyl; Jelle Klap, Teun Rentmeester (83. Remon de Vlieger), Boy de Jonge (46. Sherief Tawfik); Klaas van Hecke, Tim de Winter (46. Levi Mombarg), Ruben Hollemans, Mart de Kroo; Erwin Franse, Steve Schalkwijk, Ray Kroon.