Volledig scherm

1C: overtuigende zege voor Goes

WIJCHEN - Nadat vorige week tegen RKTVV-thuis (2-1) de ban werd gebroken, haalde Goes hard uit in de uitwedstrijd tegen AWC. In Wijchen werd het tegen de nummer twaalf van de ranglijst 0-4. ‘Ik ben supertevreden’, zei trainer John Karelse na afloop.

Zonder Ray Kroon (die onderweg naar Goes door autopech werd gehinderd) kende de Bevelandse ploeg een voortreffelijk start. Na amper twee minuten spelen pikte Steve Schalkwijk een verkeerde terugspeelbal op om vervolgens koel raak te schieten: 0-1. Voetballend was Goes vanaf dat moment de bovenliggende partij. AWC was in de counter weliswaar een paar maal gevaarlijk, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Een ingestuurde corner leidde na 37 minuten de 0-2 van Teun Rentmeester in. ‘Uit het boekje’, zou Karelse na afloop zeggen. ‘De uitvoering was zoals we afgesproken hadden en dan is de vreugde des te groter’.

Toen Teun Rentmeester kort na de rust uit een volgende hoekschop nog eens kon scoren, was de wedstrijd gespeeld. De ploeg kwam daarna geen moment meer in de problemen en freewheelde onbekommerd op de tweede opeenvolgende overwinning af. Vier minuten voor tijd zorgde Francis Kabwe Manengela voor het slotakkoord. Vanaf de zijkant soleerde de middenvelder fraai naar de 0-4.

AWC-Goes 0-4 (0-2). Steve Schalkwijk 0-1, Teun Rentmeester 0-2 en 0-3, Francis Kabwe Manengela 0-4.

Scheidsrechter: R.H.F.A. Meijers. Aantal toeschouwers: 150.

Geel: geen.