Volledig scherm
PREMIUM
Zeemeerminzwemmen in sportcentrum De Vliegende Vaart. Verslaggeefster Pascalle Cappetti (r) probeerde het uit. Vlnr: Korine Herrebout, Mariska Pierssens, Ragna Robben en Arianne Herrebout. © Boaz Timmermans

Zwemmen met een staart aan je benen; zeemeerminzwemmen maakt je blij

TERNEUZEN - Waar ben ik aan begonnen? In stilte vervloek ik mezelf als ik mijn voeten in de staartvin wurm. Zwemmen als een zeemeermin, wie bedenkt zoiets?

De staart aantrekken is het moeilijkste onderdeel, vertelt instructrice Marleen Kingma van sportcentrum De Vliegende Vaart in Terneuzen. Daarna wordt het leuk, stelt ze me gerust. ,,Je zult merken dat zeemeerminzwemmen blij maakt. Je voelt je straks helemaal vrolijk en uitgelaten.”

  1. Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’
    PREMIUM
    video / poll

    Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’

    TERNEUZEN - Verpleegkundige Tessa Wijkhuijs (23) staakt woensdag mee. Net als haar collega’s van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Ze draait zondagsdienst. Uit protest. Tegen een te lage waardering van haar werk en ze vindt dat patiënten niet altijd de zorg krijgen die ze verdienen. ,,Dat moet anders! Soms zit ik meer achter de computer, dan dat ik tijd heb om iemand te vragen hoe het nu écht gaat.”