Caroline Hersschens op de midgetgolfbaan.
Volledig scherm
Caroline Hersschens op de midgetgolfbaan. © Camile Schelstraete

Zwembad Aardenburg bouwt in twee weken tijd midgetgolfbaan, ‘je moet blijven vernieuwen’

AARDENBURG - Geen golfslagbad maar een golfafslag. Bij het zwembad van Aardenburg is in twee weken tijd een midgetgolfbaan uit de grond gestampt. Donderdag is de opening. ,,Er zijn direct veertig reserveringen.”

Het bestuur investeert ieder jaar in het zwembad, vertelt bestuurslid Caroline Hersschens. ,,Als je vernieuwt, krijg je een levendig zwembad en ben je zeker van je voortbestaan.  Zo zijn we begonnen met de blokjeshut, waar kinderen met Lego kunnen spelen. Twee jaar geleden is er een nieuw watertoestel in het zwembad gekomen. Vorig jaar is alles geschilderd.” Nu is geld gestopt in een nieuwe duikplank en een 18-holes midgetgolfbaan.

,,Al jaren waren we op zoek naar een slechtweervoorziening. In de zomer kan het mooi zijn, maar het is niet altijd ‘heet heet’. De midgetgolf is dus een extra aanvulling.” Een ander voordeel is dat het zwembad langer open kan blijven. Normaal is de sluiting begin september, dat is dankzij de midgetgolfbaan verschoven naar het einde van de maand. ,,Bovendien is hier in de buurt weinig midgetgolf meer. Die in Cadzand is gesloten. Ook voor toeristen en hun kinderen is het een nieuwe activiteit.”

Natuurlijke omgeving

Op de holes komen overal kikkers voor, een verwijzing naar de Kikkerstad, zoals Aardenburg ook wordt genoemd. Zo kunnen deelnemers het balletje over de tong van een kikker slaan. ,,Het moest een speelse golfbaan zijn”, zegt Hersschens. ,,En in een natuurlijke omgeving. We hebben veel met hout gewerkt, we wilden geen plastic. Dat past hier ook niet.” De baan is gebouwd op een voormalige ligweide die nauwelijks meer gebruikt werd. ,,Iedereen ligt aan het zwembad of bij de speeltuin.”  

Maximaal honderd zwemmers

De golfbaan gaat donderdag, met Hemelvaart, open. ,,We hebben al veertig reserveringen.” Het zwembad verwelkomt pas 15 juni de eerste zwemmers. Maximaal honderd personen tegelijk mogen komen dobberen. ,,Daarom hanteren we twee tijdblokken van 2,5 uur. De badgasten moeten reserveren.” Als een tijdblok om is, gaan de deuren een halfuur op slot zodat alles gedesinfecteerd kan worden. ,,De kleedkamers zijn dicht, dus mensen moeten zich thuis omkleden. Ook is er maar één wc.”

Bij het zwembad en de golfbaan zullen handhavers controleren of iedereen zich aan de voorschriften houdt. Hersschens heeft vertrouwen in de zwemmers. ,,De mensen zullen vooral op zoek zijn naar vertier. Met de golfbaan hebben ze er een nieuwe hobby bij.”