Zweefmolen in speeltuin Oranjekwartier na vijftig jaar uitgedraaid

VIDEOTERNEUZEN - Generaties Terneuzenaren zwaaiden en zwierden in de zweefmolen van speeltuin Oranjekwartier. Na ruim een halve eeuw eindigt de molen als een kleurige berg staal in de container. 

Het meeste werk hadden de mannen van aannemersbedrijf Sagro met het verwijderen van een stuk van het hek rond de speeltuin. De grote graafmachine kon anders niet op het terrein komen. Een eind maken aan het leven van de oude zweefmolen duurde minder lang. De graafmachine plukte hem uit de grond als een bloemetje en frommelde het staal moeiteloos tot een handzaam pakketje. Met een bonk belandde een halve eeuw speelplezier in de container.

Hoe oud de zweefmolen precies was, voorzitter Ronald Roelands weet het niet. ,,In ieder geval ouder dan vijftig jaar. Als ik het precies wil weten moet ik in het archief zoeken. ,,Het kon niet meer”, redeneert hij. ,,Hij stond scheef en hij draaide niet meer zoals vroeger. Onwillekeurig komt er best veel kracht op zo'n molen te staan. Niet alleen kinderen maakten er van gebruik. Ook volwassenen.” 

Moeiteloos frommelt de graafmachine de zweefmolen tot een handzaam propje.
Volledig scherm
Moeiteloos frommelt de graafmachine de zweefmolen tot een handzaam propje. © Boaz Timmermans
Quote

Ik heb het er toch wel moeilijk mee hoor. Ik heb in mijn leven zo'n vijf, zes huizen gehad daar had ik minder mee dan met dit

Ronald Roelands, Voorzitter Speeltuin Oranjekwartier

Hoewel de voorzitter best weet dat de sloop nodig was. Toch doet het hem wel wat. ,,Ik heb het er toch wel moeilijk mee hoor. Ik heb in mijn leven zo'n vijf, zes huizen gehad daar had ik minder mee dan met dit. Dit was toch zo'n stabiele factor in mijn leven.” Dan haalt hij zijn schouders op. ,,Niks is voor altijd. Bovendien er komt wat moois voor in de plaats.”

De speeltuin heeft flink wat spaarcenten gestoken in twee nieuwe attracties Crest, een groot speelfort en op de plek van de oude zweefmolen, een nieuw klim- en klautersysteem dat Bloqx heet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement