Volledig scherm
© Thinkstock

Zorggroep ZorgSaam een feit

TERNEUZEN - Op 1 januari 2014 had het eigenlijk al moeten gebeuren, een fusie tussen de Zeeuws-Vlaamse zorginstellingen ZorgSaam en Curamus. Financiële problemen bij het ziekenhuisonderdeel van ZorgSaam gooiden in het roet het eten. Drie jaar later gaat het dan toch gebeuren.

ZorgSaam en Curamus, waar gezamenlijk ruim drieduizend mensen werken, gaan per 1 januari op in de Zorggroep ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, actief in de ziekenhuis-, ouderen-, verpleeghuis- en thuiszorg. De fusie heeft vooralsnog geen personele gevolgen. Ontslagen zijn zeker niet aan de orde. Wel kan het volgend jaar gebeuren dat mensen wordt gevraagd van functie te wisselen, omdat er hier en daar overlappingen zijn.

Grootste zorginstelling

Zorggroep ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen wordt verreweg de grootste zorginstelling in Zeeuws-Vlaanderen, maar wordt geen absolute monopolist. Andere vrij grote spelers in de ouderen-, verpleeghuis- en thuiszorg zijn Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ), waarin binnenkort Stichting Ouderenzorg Kanaalzone (SOKA) opgaat, en Warmande in West-Zeeuws-Vlaanderen.