Volledig scherm
© © stock.xchng

Zorgen over haalbaarheid nieuw museum Aardenburg

AARDENBURG - Het nieuwe pand voor het archeologisch museum in Aardenburg wordt pas over een poosje aangekocht, als er wat meer zekerheid is over subsidies. Dat liet wethouder Peter Ploegaert dinsdag weten in een commissievergadering van de Sluise gemeenteraad. Toch kon dat de zorgen over de haalbaarheid niet bij iedereen wegnemen. 

Het college wil het pand aan Marktstraat 1 kopen. Het ligt achter de Sint Baafs en moet een koppeling met de kerk krijgen. Het geld voor de aankoop van het gebouw en de renovatie daarvan moet uit de verkoop van het voormalige stadhuis komen, en uit de 250.000 euro die de raad eerder beschikbaar stelde. Er is ongeveer drie ton begroot voor de herinrichting. Dat geld moet van derden komen en begin volgend jaar is er zekerheid over verkregen subsidies. Daar zaten voornamelijk de zorgen bij de raadsleden, bleek dinsdag. 

Leeg gebouw

Wat D66 en PvdA betreft kan er niet vroeg genoeg begonnen worden met renoveren, maar andere partijen spraken zowel hun enthousiasme als zorgen uit. Nieuw Gemeentebelang bleef kritisch en D&T ronduit sceptisch over de haalbaarheid van het voorstel. ,,Het ziet er naar uit dat we straks met een leeg gebouw zitten", zei Arnold Scheppers.

Ploegaert zei een realistische inschatting gepresenteerd te hebben. ,,We hebben de middelen voor aankoop en renovatie. Als bepaalde subsidies niet komen, kunnen we het museum alvast sober inrichten en blijven zoeken naar extra middelen." De raad besluit eind deze maand.