Volledig scherm
Een testeiland voor de kust van Knokke-Heist heeft alleen maar nadelen, volgens tegenstanders. © BELGA

Zorgen in Sluis over eiland voor Knokke

SLUIS - Zorgen over een proefeiland voor de kust van Knokke-Heist zijn overgeslagen naar Sluis. Wethouder François Babijn vraagt er  aandacht voor.

Dat zegt de wethouder naar aanleiding van een vraag die Philip Thomaes (VVD) stelde over effecten die het testeiland kan hebben op de West-Zeeuws-Vlaamse kust. De Vlaamse regering wil onderzoeken of een eiland kan dienen als kustversterking. 

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is er fel op tegen en er is een actiegroep opgericht, Stop het Eiland. Golfslag zou verdwijnen, er komt slib op het strand en er dreigt gevaar voor zwemmers door snellere stroming en draaikolken, voeren tegenstanders aan. Een alternatief voor kustbescherming is stranduitbreiding en het verbreden en verhogen van de duinen.

Zorgen geuit

,,Ik heb breed aandacht gevraagd voor wat de gevolgen kunnen zijn", laat wethouder Babijn weten. Hij zegt zijn zorgen te hebben geuit bij onder meer de Scheldemondraad, de provincie Zeeland en de Deltacommissie. ,,Iedereen stelt mij tot op heden gerust, maar ik blijf er aandacht voor vragen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement