Zonnepanelencoöperaties breiden zich uit

Guido van der Heijden

Zaamslag

Zeeuws-Vlaanderen loopt warm voor zonnepanelencoöperaties. De Oostburgse zonnepanelencoöperatie in oprichting gaat als een speer en ook in Zaamslag is er interesse in het plan van initiatiefnemer Adrie Neuféglise.

Neuféglise is dik tevreden met het aantal geïnteresseerden dat zich in Oostburg en omgeving, amper een week na de start al gemeld heeft. Gisteren deed hij zijn idee uit de doeken voor de dorpsraad van Zaamslag.

Bewoners van het postcodegebied Zaamslag en aangrenzende postcodegebieden kunnen ook daar in een coöperatie investeren in zonnepanelen die niet op hun eigen dak komen maar op één grote locatie in het gebied. ,,Wel de lusten en niet de lasten van zonnepanelen'', zo hield hij de dorpsraad dinsdagavond voor.

Jaap Scheele gaat nu namens de dorpsraad in een mini-werkgroep nu inventariseren hoe haalbaar de coöperatie voor Zaamslag is en hoe groot het enthousiasme is. Wat Neuféglise betreft kan het allemaal snel geregeld worden. ''Als we in maart beginnen met de PR kan er half mei al stroom geleverd worden. We moeten alleen nog een dak vinden dat groot genoeg is voor alle zonnepanelen."