Volledig scherm
Slotviering Terneuzense Zomerschool in 2019, archieffoto. © Peter Nicolai

‘Zomerschool Terneuzen had meer kinderen kunnen trekken’

TERNEUZEN - De Zomerschool in Terneuzen had meer kinderen kunnen trekken als een ruimer toelatingsbeleid was toegepast. Dat stelt PvdA-raadslid Laszlo van de Voorde. 

Kinderen die korter dan een jaar in Nederland verblijven, mochten voor het eerst deze editie van de Zomerschool niet meedoen, heeft hij vernomen. Ouders die vorig schooljaar nog werden gevraagd hun kinderen op te geven, kregen volgens hem bovendien in de laatste schoolweek nog te horen dat hun kinderen waren uitgesloten van deelname. De kinderen zouden niet in de programmering passen.

In het aantal leerlingen dat de Zomerschool dit jaar bezocht, is het effect van deze beslissingen terug te zien, aldus Van de Voorde. Het aantal schommelde in 2016, 2017 en 2018 rond de zestig kinderen, verdeeld over vier groepen. Afgelopen Zomerschool waren dat er 44, verspreid over drie groepen.

Gemiste kans

Van de Voorde vindt dit een gemiste kans en wil van het Terneuzense college van B en W weten of er daadwerkelijk een ander toelatingsbeleid is gevoerd. De Zomerschool is bedoeld om kinderen met een leerachterstand gedurende drie weken bij te spijkeren of te voorkomen dat hun kennis wegzakt in de lange zomervakantie.

Scholengroepen Perspecto en Probaz organiseren de Zomerschool, met financiële ondersteuning van de gemeente Terneuzen. Van de Voorde wil daarom ook in de gemeenteraad praten over de toekomst van de school op basis van een evaluatie van de vijf jaar waarin de voorziening in Terneuzen wordt aangeboden. Het toelatingsbeleid moet dan ook aan de orde komen, vindt hij, zodat meer kinderen die daaraan behoefte hebben, de Zomerschool kunnen bezoeken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    VLISSINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van boeren uit het hele land, ook uit Zeeland. De mannen van 23 en 24 jaar oud bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.