Volledig scherm
© PZC

‘Zo snel mogelijk extra parkeerplaatsen voor ouderen in Hulst’

HULST - Het is erbarmelijk gesteld met de parkeervoorzieningen voor ouderen in de gemeente Hulst. Dat stelt CDA-raadslid Karel Martinet. Het Hulster college van burgemeester en wethouders moet daarom zo snel mogelijk om de tafel met ZorgSaam.

Martinet maakte zich onlangs al druk over het gebrek aan parkeerplaatsen in de Pastoor Doensstraat in Heikant. Het probleem speelt volgens hem echter in heel de gemeente. Daarom probeert hij tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag een meerderheid achter zich te krijgen, zodat Hulst in actie komt. Een tekort aan parkeerplaatsen botst met het streven ouderen langer zelfstandig te laten wonen, aangezien senioren vaak een eigen auto hebben. 

Ook bij de zorgcentra Blaauwe Hoeve (Hulst) en Antonius (Kloosterzande) zijn te weinig parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, meent Martinet. Hulst moet daarom in gesprek met eigenaar ZorgSaam om zo snel mogelijk een oplossing te vinden, maatregelen treffen om zo snel mogelijk extra parkeergelegenheden aan te leggen en daar geld voor vrijmaken, vindt het CDA-raadslid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement