Volledig scherm
ZorgSaam Ziekenhuis Terneuzen. © Marco De Swart

Ziekenhuis Terneuzen één van de weinige met gratis parkeren

VLISSINGEN - Het ziekenhuis in Terneuzen is één van de weinige in Nederland waar gratis geparkeerd kan worden en het enige in Zeeland. ZorgSaam behoort daarmee tot een zeer kleine minderheid, want gratis parkeren kan maar bij acht andere ziekenhuizen.

Uit onderzoek van besparingsplatform Kortingscode.nl blijkt dat de prijzen van parkeerkosten bij ziekenhuizen gemiddeld zijn gestegen. Zeeland kwam, samen met Drenthe en Groningen, het voordeligste uit de test. Het ZorgSaam ziekenhuis Terneuzen is het enige ziekenhuis in Zeeland zonder parkeertarieven.

De ADRZ-ziekenhuizen in Vlissingen en Goes zijn wel voordelig met parkeertarieven van 1 euro per uur. In Vlissingen is een dagkaart 4 euro, in Goes 5 euro.

Randstad het duurst

Twee jaar na Kamervragen over hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen hebben vijftien de prijzen verhoogd, slechts drie van de 91 ziekenhuizen hebben het verlaagd.

In de Randstad is men het duurste uit. Het duurste ziekenhuis om te parkeren staat in Amsterdam. Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis-Oost betaal je 4 euro per uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement