Volledig scherm
Directeur Frank Lescrauwaet van AZ Zeno. © Peter Nicolai

Ziekenhuis Knokke: ZorgSaam kiest niet voor belang Zeeuwse patiënt

KNOKKE-HEIST - Het bestuur van ZorgSaam toont weinig wil om samen te werken met het ziekenhuis in Knokke. De Zeeuws-Vlaamse zorgorganisatie lijkt niet bereid om het beste resultaat te bereiken voor de Zeeuwse patiënt. Dat zegt directeur Frank Lescrauwaet van het Knokse ziekenhuis AZ Zeno in een interview met deze krant.

ZorgSaam en AZ Zeno hebben al jarenlang een moeizame relatie. Het botste al meerdere keren tussen beide organisaties. ZorgSaam verweet het ziekenhuis in Knokke al een paar keer met name West-Zeeuws-Vlaamse patiënten te willen wegkapen en sprak van ‘oneerlijke concurrentie’, doordat Nederlandse zorgverzekeraars behandelingen in Vlaanderen vaak wel vergoeden, maar Belgische verzekeraars andersom veel moeilijker doen. AZ Zeno liet steeds doorschemeren de Zeeuws-Vlaamse reacties maar overdreven te vinden en wees steevast op de vrije keuzemogelijkheden van patiënten. Van een concurrentiestrijd is geen sprake, benadrukten ze in Knokke steeds.

Geen vooruitgang

Het is er allemaal nog niet beter op geworden, verklaart AZ Zeno-directeur Lescrauwaet nu. Overleg tussen beide ziekenhuizen leverde ‘geen enkele vooruitgang’ op. Hij wijt dat aan het feit dat ‘beide partners niet dezelfde wil hebben om tot een goed resultaat te komen in het belang van de Zeeuwse patiënt’.

Lescrauwaet noemt de situatie ‘totaal ongewenst’. Hij heeft de hoop nog niet opgegeven. ,,We moeten nu maar starten met langzaamaan wat wederzijds vertrouwen op te bouwen. Een eerste stap zou zijn om elkaar wat meer te respecteren in onze uitlatingen.” Het aanstellen van een mediator ziet hij als een mogelijke optie.

Lees het interview met directeur Lescrauwaet hier

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    Litouwse dieven op rooftocht bij boeren, ook in Zeeland: Miljoenen euro’s schade

    VLISSINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. Vanaf april 2019 ontving de politie meer dan 150 aangiften van boeren uit het hele land, ook uit Zeeland. De mannen van 23 en 24 jaar oud bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.