Volledig scherm
Er werd bijna honderd kilo aan natte hennep gevonden in de bestelwagen. © Politie Zeeland

Zeven aanhoudingen in Heikant voor transport van bijna honderd kilo ‘natte’ hennep

HEIKANT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeven aanhoudingen verricht in verband met transport van hennep. Het betreft vier mannen uit Vlissingen (van 22, 28, 30 en 31 jaar), een 26-jarige man uit Domburg, een 26-jarige man uit Heikant en een 29-jarige Hongaar. De politie schat dat ze zeventig tot honderd kilo aan 'natte’ (niet-gedroogde) hennep bij zich hadden.

De agenten zagen drie personenauto's en een bestelauto dicht bij elkaar rijden op de Langeweg in Axel. Ze vermoedden dat de auto's bij elkaar hoorden en roken iedere keer dat ze de stoet passeerden een henneplucht. Toen ze de situatie verder wilden onderzoeken, kregen de agenten de indruk dat de achterste auto opzettelijk langzamer ging rijden om de afstand tot de voorgangers te vergroten. De agenten gaven de bestelauto, die als tweede reed, een stopteken, maar de auto stopte alleen toen de bestuurder zich op de kruising van de Julianastraat en Heidestraat vast reed. Drie mannen sprongen uit de auto en namen de benen, de niet gedroogde hennepvoorraad in het busje achterlatend.

Diensthond Barry

Om de drie mannen terug te vinden werd diensthond Barry ingezet. De agenten vonden vrij snel de 26-jarige man uit Heikant in een tuin. De diensthond vond vervolgens een 28-jarige man uit Vlissingen die zich had verstopt in de bosschages. De man werd gebeten en kreeg daarom een tetanusprik. In de woning van de man uit Heikant vonden de agenten nog een zak met hennepkruim en een 26-jarige man uit Domburg. De politie onderzoekt of hij de derde man in de bestelwagen was. 

Drie Vlissingers en een Hongaar

De achterste auto van de stoet, die zich had laten afzakken, werd diep in de nacht teruggevonden op de Sloeweg (N254) bij Ritthem. In de auto zaten drie Vlissingers en een 29-jarige Hongaar. In de naar hennep ruikende auto lagen onder andere inbrekerswerktuigen en een transformator die vaak gebruikt wordt bij het opzetten van een hennepkwekerij.