Volledig scherm
Terneuzen liet eerder ruim 700 zonnepanelen installeren op een eigen gebouw in de Koegorspolder. © Camile Schelstraete

Zes nieuwe zonneparken in Terneuzen

TERNEUZEN - Terneuzen krijgt zes nieuwe zonneparken. Wethouder Ben van Assche heeft dit deze week bekend gemaakt in een raadscommissie. 

Terneuzen had de keuze uit maar liefst dertig initiatieven. Welke zijn geaccepteerd, wilde Van Assche nog niet zeggen. Eerder is bekend gemaakt dat er een zonnepark komt op een oude vuilstort bij Sluiskil, en één op de vroegere vloeivelden van een jaren geleden gesloten suikerfabriek bij Sas van Gent. Uitgangspunt in Terneuzen is dat zonnepanelen op landbouwgrond taboe zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.