Volledig scherm
Centrum Zelzate, zaterdagavond 22 februari trekt er voor het eerst sinds jaren een carnavalsstoet doorheen. © BELGA

Zelzate krijgt na tientallen jaren weer carnavalsstoet

ZELZATE - Zou de afgesloten Westkade tussen Sas van Gent en Zelzate ermee te maken? Nee, dat niet, een werkgroep was er in Zelzate al een tijd mee bezig: het Vlaamse Kanaaldorp krijgt weer een carnavalsstoet.

Zo’n vijfentwintig jaar heeft Zelzate hierop moeten wachten. Voor Zelzatenaar Kevin De Decker komt een droom uit. Hij zette met een aantal andere liefhebbers vijf jaar geleden een eerste stap naar een herleving van het carnaval in Zelzate. Een werkgroep carnaval zag het levenslicht. Het bleef tot nu bij een kindercarnavalsstoet, volgende week zaterdag volgt dan ‘eindelijk’ een grote carnavalsstoet.

Verlicht

Vanaf 19.30 uur trekken zeker zeventien verlichte carnavalswagens door het centrum van Zelzate, geassisteerd door Zelzaatse reuzen, met de Eddy Wallyreus als topstuk. Ter inspiratie vooraf is in een tent op de Grote Markt door heemkundige kring Selsaete de fotoexpositie ‘Carnaval door de jaren heen’ ingericht.

Voor Sas van Gent is de Zelzaatse optocht geen concurrentie, de Sasse carnavalsparade is ‘pas’ zondag 23 februari vanaf 14.00 uur.