De vriendengroep uit Oostburg en Zuidzande, met in het witte shirt met petje Jan-Kees den Hamer en het witte shirt achteraan Mart Brouwers.
Volledig scherm
PREMIUM
De vriendengroep uit Oostburg en Zuidzande, met in het witte shirt met petje Jan-Kees den Hamer en het witte shirt achteraan Mart Brouwers. © privéfoto

Zeeuws-Vlaamse vrienden fietsen dertien mille bij elkaar voor moeder Marla, en de teller is nog lang niet uitgetikt

Je zegt het al gauw, dat je er altijd voor iemand zult zijn, als die een dierbare is verloren. En dat deden de vrienden van Jan-Kees uit Zuidzande ook, toen zijn moeder overleed. Toch vonden ze dat ze meer moesten doen.

  1. Mart Goud vaart op een zandzuiger: ‘Ik wilde in mijn carrière nog wel eens op een heel groot schip varen’
    PREMIUM
    Zomerserie: schipperen | met video

    Mart Goud vaart op een zandzuiger: ‘Ik wilde in mijn carrière nog wel eens op een heel groot schip varen’

    DORDRECHT – We hebben al wat mooie scheepjes voorbij zien komen in deze serie. Maar wanneer we dan een kijkje aan boord van de DC Brugge nemen, raak je wel even flink onder de indruk. Op een schip van 90 meter lang en 15 meter breed met een stuurhuis dat zo groot is als een gemiddelde woonkamer, daar kijk je je ogen uit. Zijn leven lang heeft Mart op veel kleinere scheepjes gevaren, nu vaart hij al zo’n vier jaar op de DC Brugge. Ondanks dat het voor hem gesneden koek is, realiseert hij zich dat hij wel een bijzondere job heeft.